Poul Kjærholm

Poul Kjærholm var en anerkendt dansk arkitekt. Han havde et minimalistisk formsprog og gjorde ofte brug af stål og læder – hvilket er materialet på hans bedste designs. Kjærholm anså stål som at være et naturligt materiale, med samme ædelhed som andre naturlige materialer.

Materialerne er nu kendetegnet, ved Poul Kjærholms designs og går igen, i dem alle sammen. De mest kendte design klassikere er henholdsvis PK22 som er en læderstol med stålben, PK61 som er et sofabord med plade og stålben og PK80, som er en lækker læderbriks i læder, med stålben.

Minimalisme og smukke linjer betyder, at hans møbler stadig i dag ser ud, som om de er designet i går. Hans designs er moderne og tidsløs, i høj grad.  Designsene kan findes i en del danskers hjem, som har haft dem gennem mange år.

Hans møbler – især stolene - er blevet voldsomt eftertragtede i de seneste år. På trods af enkelheden i hans designs er Poul Kjærholms møbler meget kostbare at producere.

 

Historie
Poul Kjærholm var uddannet bygningssnedker og afgik fra kunsthåndværkerskolen i 1952. Få år efter var han lærer på Kunstakademiets Møbelskole i København og blev senere hen udnævnt til professor.

Poul Kjærholm var ansat hos møbelproducent Fritz Hansen i 1 år, hvor han designede prototyper til stole. Indtil sin død i 1980 havde Poul Kjærholm et tæt samarbejde med producenten E. Kold Christensen. Efter Kjærholms død overtog Fritz Hansen produktionen og salget af ”Kjærholm-Kollektionen”.

Vidste du..?
At Poul Kjærholms PK22 og PK61 er  en del af den permanente udstilling på Museum of Modern Art i New York, V&A Museum i London og mange andre steder, rundt om i verden.

At et af Poul Kjærholms få andre produkter er en lysestage fra 1956 i stål. Lysestagen er mere end en meter høj og har plads til 33 stearinlys i arme. Stagen (PK101) blev produceret hos Kold Christensen og er yderst sjælden. 

Der er ingen produkter i denne kategori.

Sådan får du rabat 

Bestemt vender handelen på hovedet, og tager udgangspunkt I hvad du har lyst til at betale, og ikke hvad der står på prisskiltet.

Opret dit bud, så sender vi det ud til vores netværk af forhandlere.
Den der først slår til, får lov at levere til dig.

Se mere i videoen nedenfor.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Og vind Lyngbyvasen

X

Vind Lyngbyvasen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind en hvid Lyngbyvase (15 cm, værdi 299 kr).

Vi trækker lod hver måned. Vinderen får besked via e-mail.