Poul Henningsen

Poul Henningsen var en anerkendt dansk arkitekt og er kendt under initialerne PH – som de fleste danskere kender ham som. Den største design klassiker fra PH er den vel- og anerkendte PH-lampe.

Poul Henningsen arbejdede i 1925 sammen med Hans Hansen, Mogens Voltelen samt lysfirmaet Louis Poulsen & Co, på rentegningen af PH-lamperne. Henningsen ønskede et lys der sendte lyset ud i rummet med fuld styrke, uden at blænde. Dette sikrer PH-lampens tre skærme. Lamperne blev indviet i 1926 til en biludstilling. Her var Poul Henningsens succes sikret. PH-lampen fik i 1925 en guldmedalje på verdensudstillingen i Paris.

Lampen fås i dag som bordlampe, loftslampe, væglampe, krone og udelampe. Lamperne er særdeles eksklusive og er lavet i mange højder, størrelser og former.

Andre velkendte og store designs fra Poul Henningsen er bl.a. Koglen og Kuglen.

I dag nyder Louis Poulsen stadig godt af Poul Henningsens genialitet. Hans designs sælges internationalt og er meget populære.

 

Historie
Poul Henningsen var – som mange andre dengang - ikke uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men havde en håndværkerbaggrund. I 1943 blev han gift for anden gang, med Inger Henningsen, der havde været hans sekretær. PH fik 2 børn. Poul Henningsen gik særdeles op i samfundet – gerne kritisk. Han var i 1930’erne hovedskikkelse inden for kulturradikalismen. Fra 1941 var Poul Henningsen arkitekt for Tivoli i København – efterfølgende har hans søn overtaget jobbet. Poul Henningsen døde i 1967.

Vidste du..?
At Poul Henningsen udover at være arkitekt også var en lysmager, filminstruktør og revyforfatter.

At PH stod i lære som murer. I 6 år efter gik han på Det tekniske Selskabs Skole og gik på Polyteknisk Læreanstalt. Samtidig havde han malerstudier ved siden af.

At Poul Henningsen officielt blev født som søn af Mads og Agnes Henningsen, men var i virkeligheden resultatet af Agnes’ affære en forfatter – Carl Ewald.

At designlamperne Kuglen, Koglen og Charlottenborgpendlen alle hænger på Designmuseum Danmark.
At Poul Henningsen blev ramt af Parkinsons sygdom og donerede dit legeme til lægevidenskaben.

 

Der er ingen produkter i denne kategori.

Sådan får du rabat 

Bestemt vender handelen på hovedet, og tager udgangspunkt I hvad du har lyst til at betale, og ikke hvad der står på prisskiltet.

Opret dit bud, så sender vi det ud til vores netværk af forhandlere.
Den der først slår til, får lov at levere til dig.

Se mere i videoen nedenfor.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Og vind Lyngbyvasen

X

Vind Lyngbyvasen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind en hvid Lyngbyvase (15 cm, værdi 299 kr).

Vi trækker lod hver måned. Vinderen får besked via e-mail.