Arne Jacobsen

Arne Emil Jacobsen er uden tvivl en af Danmarks mest elskede designere.
Hans lange perlerække af værker vidner om et talent, der spænder så vidt som til at tegne og totalindrette arkitektoniske prestigeprojekter, til hver eneste form, kurve og detalje i hans bestikserie. Vi har alle et forhold til ham og hans virke, enten fordi vi dagligt kan glædes over de bygninger han har skabt, eller fordi hans utallige dagligdags objekter pryder vores hjem.
Arne Jacobsen er måske mest kendt for hans arbejde i forbindelse med SAS Royal hotellet i København, der er et af verdens første designhoteller. De forskellige designs til hotellet er noget af det vi i dag kender ham bedst for: Ægget og Svanen, Dråben som fremstilles af Fritz Hansen, AJ pendel som fremstilles af Louis Poulsen, men også tekstiler og bestik, som en understregning af det detaljefokus der kendetegnede hans karriere.
Af andre klassikere kan nævnes Serie 7, måske bedre kendt som 7’eren, der i dag er fremstillet i mere en 5 mio eksemplarer. Myren der oprindeligt blev designet til Novo Nordisk kantine. Lampeserien Bellevue fremstilles i dag af AndTradition, og de to designikoner Munkegaardstolen og Tungen, der begge er designet i forbindelse med Munkegaardsskolens opførelse i Vangede, og i dag fremstilles af HOWE.
Som bygherre kunne Arne Jacobsen være streng og brysk. Tegnestuen blev kørt med hård hånd, hvilket en enorm produktion med relativt få ansatte vidner om. Når det kom til design, fremstod han til gengæld ikke som den samme selvsikre person. Der var dog langt fra tale om usikkerhed. Arne Jacobsens designproces var nærmest intuitiv, og derfor vidste han sjældent hvor han ville ende ved et projekts begyndelse. Der var en grundidé, men intet andet var fastlagt på forhånd. Det var den stærke fornemmelse for materialer og proportioner, samt et gudsbenådet talent, som fik processen i mål. Ofte forsinket – men det er altid svært for en perfektionist at give slip og gøre projektet færdigt.


CV
Arne Jacobsen blev født den 11 februar 1902 i København. Søn af grosserer i sikkerhedsnåle Johan Jacobsen og Pouline Jacobsen, der var bankuddannet. Familien boede i Classensgade i København i et tidstypisk klunkehjem. Det siges at Arne Jacobsen som barn malede de kulørte tapeter hvide, i et lille oprør med forældrenes pyntede stil. Arne Jacobsen døde i 1971.

Vidste du…?
Arne Jacobsen havde oprindeligt et ønske om at blive maler. Det synes faderen ikke om, så det blev til en arkitektuddannelse i stedet. Kvaliteten og nøjagtigheden i Arne Jacobsens præsentationstegninger, vidner dog om hvad det kunne være blevet til.
Arne Jacobsen mødte Lassen brødrene på Nærum Kostskole. Venskabet med Flemming Lassen udviklede sig senere til et samarbejde på flere arkitekturprojekter.
Som ung drog Arne Jacobsen til søs. Det var almindeligt blandt arkitekter at søge inspiration i udlandet, og den første rejse gik mod New York. Han vendte dog snart hjem igen, da han viste sig ikke at være søstærk.
Arne Jacobsen var af jødisk oprindelse, fra en familien der oprindeligt var indvandret fra Portugal. Under krigen flygtede han med vennen og kollegaen PH til Sverige. Det foregik i en robåd med begge d’herrers koner om bord. Rygtet siger at det var fruerne der måtte ro det meste af vejen.

Der er ingen produkter i denne kategori.

Sådan får du rabat 

Bestemt vender handelen på hovedet, og tager udgangspunkt I hvad du har lyst til at betale, og ikke hvad der står på prisskiltet.

Opret dit bud, så sender vi det ud til vores netværk af forhandlere.
Den der først slår til, får lov at levere til dig.

Se mere i videoen nedenfor.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Og vind Lyngbyvasen

X

Vind Lyngbyvasen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind en hvid Lyngbyvase (15 cm, værdi 299 kr).

Vi trækker lod hver måned. Vinderen får besked via e-mail.